Játszókert


"... a játszókertbe megy a fiatalság, ily játszókertje minden falunak van, ott szoktak vasárnap és ünnepnapokon összegyűlni, hogy erőt edző játékokkal mulassanak, melyek mindig testgyakorló elveken nyugosznak; a férfiak lapdáznak, követ dobnak, versenyt futnak, bírkóznak. A nők cziczét futnak s más társas játékokat játszanak, az öregek pedig körültelepedve kedvtelve nézik a gondtalanul mulató fiatalságot. Este tánc van …” (Orbán Balázs)

A Játszókertben magyar, és más (vagy éppen ókori) népek ügyességi játékait (esetleg táncos játékait) lehet kipróbálni, játszani korosztálytól függetlenül. A produkció a társulat interaktív jelesnapi programsorozatának elemeiből 2005-ben önállósult, azóta is sok örömet okozva várjátékok, vásárok, falunapok látogatóinak szerte az országban, vagy éppen kisebb közösségeknek gyermeknapokon és az esztendő több jelesnapi rendezvényén. A bemutatók célja nem kizárólag a szabadidő kitöltése, hanem ötletadás pedagógusok, közösségek irányítói, szülők számára, hiszen a jórészt készségfejlesztő játékok kellékei könnyen elkészíthetőek, szabályai kreatív módon változtathatók, fejleszthetők. Kellékeink elkészítésénél fontos szempont az esztétikum, és a balesetvédelem. Sikerünket az is bizonyítja, hogy számtalan saját fejlesztésű játékunkat látjuk viszont hasonló programok repertoárjában. Kínálatunk alkalomról alkalomra bővül.


A "Játszókert" táborok, falunapok, várjátékok, egész napos, céges rendezvények, gyermeknapi, vagy családi típusú programok jó hangulatú kiegészítője lehet szabadban, és zárt térben is.

Fotók a Játszókertből * * * Videók játékainkról


Ajánlott időtartam: rendezvénytől és a várható létszámtól függően 50 perctől 8 óra időtartamig

Ajánlott ár: rendezvénytől, a várható létszámtól és időtartamtól függően

100 ezer és 300 ezer forint között,

mely nem tartalmazza az egyéb programok díjait, valamint az úti- és szállítási költségeket


- Egy óránál hosszabb időtartam esetén ajánlott az 50 perces játékidőket 10 perces szünetekkel, vagy egyéb programmal (pl vetélkedők, táncház, népzenei koncert, népihangszer bemutató) elválasztani. -bajvívás, bábuűző (csapat versenyjáték), bálnavadászat,
gólyaetetés, zugattyúk csontból, fából, csigaverseny,
dárdavetés, diót a köcsögbe, diótorony, diótörő, egeres, facsiga, golyó/dió ütköztető (táblás), golyóspuska (táblás), golyót a tülökbe, golyót az árra, golyót a lyukra, hordólovaglás, horgászpóker, jojó, kakaslövés (csúzli, dugó), kapókövezés, karikadobálás, karikahajtás, kiskanász, korongos várjáték (csapat versenyjáték), korong ütköztető (asztali), kottabosz/vízköpő, kőhajító/békaugrató, körmöcske, kötélhúzás (klasszikus), kötélhúzás végtelenített kötéllel, kugli, labirintus (együttműködő), lengőteke, meteor (szalagos, zsákos, zászlós), nyílpisztoly, nyílvető, ördögpálca, övszövő, pénzverde, pörgettyűk, sánta gólya, sárkányhajigáló, röppentyűk fából („kilövős” ,„nyeles” ), tandem-sí


Kézzel hajtott fa körhintával gazdagodott a Játszókert! (jelenleg bizonytalan ideig felújítás alatt)Felnőtteknek

Ifjúsági és felnőtt közösségek számára
versenyeket, vetélkedőket is rendezünk ügyességi játékainkból.

Baráti, munkahelyi közösségek, csapatépítő tréningek sikeres kiegészítő programja lehet.

Középiskolások, gimnazisták, egyetemi karok rendezvényeire különösen ajánljuk!

A pontrendszer kidolgozását, a logisztikai terv elkészítését
az adott időkeret figyelembe vételével,
valamint a versenyek lebonyolítását segítő animátorokat biztosítjuk!


Részletes információ, árajánlat elérhetőségeinken


Óvodáknak engedmény